קנביגרול (CBG) חוקי ומאושר לשימוש במוצרי קוסמטיקה וטיפוח העור

CBG באירופה

יצרני מוצרי בריאות ויופי אירופיים יכולים כעת להשתמש בבטחה ב- CBG (קנביגרול Cannabigerol) בקווי מוצרי הקוסמטיקה והטיפוח שלהם וזאת באישור של רגולטור שוק מרכזי לסחר באיחוד האירופי – הנציבות האירופית. הנציבות האירופית (European Commission) הוסיפה בחודש שעבר (אפריל 2021) את ה- CBG כמרכיב בטוח לטיפול בטיפוח העור – למאגר מרכיבי הקוסמטיקה המאושרים על ידי הנציבות – מאגר CosIng (cosmetic substances and ingredients database) .

CBG באירופה

מפעלים ומעבדות המפיקות מיצויי המפ (HEMP קנביס) ויצרנים משוק ה- CBD מראים כבר מספר שנים את היתרונות של שימוש ב CBG במוצרי טיפוח וקוסמטיקה לעור, כולל תכונותיו האנטי דלקתיות, אנטיבקטריאליות ונוגדות החמצון. שינוי הסיווג נעשה על ידי המנהל הכללי של האיחוד האירופי לשוק פנימי, תעשייה, יזמות וחברות קטנות ובינוניות וייתן דחיפה משמעותית למגדלים, ליצרנים וליזמים בתחום. בפברואר 2021 האיחוד האירופי הוסיף את ה- CBD (קנבידיאול) למאגר CosIng, וגם CBD סינטטי ועלי המפ הם בין המרכיבים המאושרים לקוסמטיקה.

 

קישור לעדכון : https://bit.ly/3tCbqeZ
קישור למאגר : https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/cosing/index.cfm?fuseaction=search.details_v2&id=98212

ומה בנוגע ל CBG ?

קנביגרול (CBG) היא הצורה הלא-חומצתית, דהיינו ניטרלית (NEUTRAL), של חומצה קנביגרולית (CBGA), שהיא “מולקולת-אב” ממנה נוצרות כל המולקולות האחרות בצמח הקנביס (Mother Cannabinoids molecule) והוא נמצא בו בכמויות מזעריות. (כיום ניתן לגדל זני קנביס עשירים ב CBG). ה CBG לא נקשר בזיקה גבוהה לקולטנים CB1 אבל מפעיל בייחוד את קולטני CB2 כלומר קנביגרול הוא אגוניסט של קולטני CB2.

 

המשמעות היא שבדומה ל CBD לקנביגרול אין השפעה משכרת ולכן הוא לא משבש את שיגרת היום-יום. בנוסף ליתרון זה העובדה כי הקנביגרול מפעיל בייחוד את קולטני CB2 מעניקה לו תכונה אנטי-דלקתית חזקה ויעילה במיוחד (וכתוצאה מכך הוא גם משכך כאבים יעיל מאוד).  הקנביגרול פועל בדרכים נוספות הקשורות למערכת האנדוקנבינואידית, למשל על-ידי עיכוב ספיגת מחדש של האנדוקנבינואיד אננדמיד ועיכוב ספיגת GABA במוח (וסרטונין), דבר המעניק לו תכונה נוגדת-דיכאון ומרגיעה. מוצרי CBG מגיעים אל השוק בריכוזים של 3% – 5% (10 מ”ל) וזאת הפעם הראשונה שצרכנים בכל בית יכולים להתנסות בטיפול עצמי בעזרת CBG.


אתם מוזמנים להתרשם משמן CBG 5% בחנות המוצרים שלנו כאן באתר.

 

למידע נוסף על המולקולה: CBG (קנביגרול) – השפעות וסגולות רפואיות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב google
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email

מאמרים נוספים:

×
×

עגלת קניות

error: Alert: moya-cbd Content is protected !!